Ny serie

Diskussioner om serieskapande för proffs och amatörer.
Användarvisningsbild
lemmondude
Very Good
Inlägg: 53
Blev medlem: ons 27 jun 2007, 15:50
Ort: Sverige

Ny serie

Inläggav lemmondude » tor 27 sep 2007, 00:45

Hej alla vackra !

Vid sidan om allt stressigt ägnar jag tid åt min hobbie att teckna. Övar mest just nu och när jag inte orka öva slänger jag ihop en liten stripp. Ska försöka med en stripp per vecka.

I alla fall de är smått politiska och kanske inte faller alla på smaken (agentum?)

I alla fall kolla in http://baklao.deviantart.com/art/Reasons-for-war-65577975 för första strippen

http://baklao.deviantart.com/ för själva sidan

Vill och tål kritik

Peace / Lemmondude

kom in till värmen http://baklao.deviantart.com/

Användarvisningsbild
Labrador Road 26
Gem Mint
Inlägg: 12270
Blev medlem: tis 13 dec 2005, 05:53
Ort: Stockholm

Inläggav Labrador Road 26 » tor 27 sep 2007, 01:35

Som du redan påpekade själv (på sidan) innehåller engelskan några småfel (obetydliga) och själva strippen innehöll inte så mycket handling, karaktärerna ser ut att vara rätt stillastående (antar det är detta Agentum menar med Talking Heads). Gillade dock Bushs (eller vem det nu är) felsägning om oljan. Bananerna eller det som ser ut som bananer på kyrkklockan och flaggorna är det en liten "gömd" gimmick, i stil med D.U.C.K. i Kalle och grisen med solglasögon i Arne Anka?

Mer rörelse är nog det jag saknar mest, när det gäller mer tekniska detaljer om tecknandet är jag inte tillräckligt kunning för att komma med några bra tips. Ansiktsuttrycken är bra också förresten.
With great collections comes great responsibility.
larsa66 till mig: Ibland tror jag att du skulle bli en bra seriefigur med dina starka åsikter och kommentarer.
E Dahlén: Mycket klokt - så sant! (Lägger till Sallander i raden av epokgörande filosofer)

Användarvisningsbild
Don_Burro
Very Good
Inlägg: 107
Blev medlem: lör 18 aug 2007, 21:55
Ort: Gävle
Kontakt:

Inläggav Don_Burro » tor 27 sep 2007, 08:20

Gav dig en watch. Gillar ideén. Tecknandet ser kanske lite spretigt ut, men det passar väl till den här typen av serier, och det är ju din stil liksom. Så det stör inte mig i alla fall. Och det blir väl bättre med övning. Det brukar ju det mesta bli. Färgläggningen ger väl tyvärr det sämsta intrycket. Ser nästa Paint-målat ut.
Men ideérna var det inget fel på. Och karaktärerna och alla deras ansiktsuttryck ser sköna ut. De är mycket uttrycksfulla tycker jag. Keep it up.
https://burreritar.blogg.se

https://donburro.blogg.se

Användarvisningsbild
Ingemar
Near Mint
Inlägg: 2434
Blev medlem: lör 12 mar 2005, 18:34

Inläggav Ingemar » lör 13 okt 2007, 23:54

Det går naturligtvis att putsa på det, men jag tycker manuset i ettan är lysande. Hela sviten av ursäkter för ondska för maktens skull sammanfatade och utan att det blir platt. Det är ord man söker efter och jag tycker du hittar dem riktigt bra.

Tvåan (rappare vs muhammedteckningar) är svagare för det känns som om bakgrunden till respektive händelse kommit bort. Det finns fler sidor som du bortser från, det känns lite för uppenbart. Rapparen förolämpar bara för att förolämpa (han hade knappast utsatts för några övergrepp från kungahuset) medan teckningarna främst är protester mot grova terrorhandlingar. Det är liksom inte på samma nivå.

Användarvisningsbild
Marqus
Fine
Inlägg: 338
Blev medlem: ons 05 jan 2005, 19:41
Ort: Sweden
Kontakt:

Inläggav Marqus » mån 15 okt 2007, 17:54

Har väl inte mkt att göra i tråden men ändå.. Jag skulle nog vilja påstå att kungen hade gjort mer mot Ken Ring än vad muslimer gjort mot danskarna. Till råga på allt så var teckningarna rasistiska och sparkade neråt istället för uppåt. Men ja, det är ju min point of view.

Användarvisningsbild
lemmondude
Very Good
Inlägg: 53
Blev medlem: ons 27 jun 2007, 15:50
Ort: Sverige

Inläggav lemmondude » ons 17 okt 2007, 18:56

Vill bara tillägga att Ken rings låt handlade om att kungen tar skattepengar från folket (hans åsikt) så det gick inte "bara" ut på att förolämpa.

Hade du skrivit att teckningarnas syfte var någonting med tryckfrihetslagen hade jag inte skrivit nu. Om teckningarnas syfte var protester mot terrorhandlingar så tycker jag att jyllandsposten har gjort fel. vad har muhammed med terrorism att göra? endast en femtedel av alla muslimer är araber och en minoritet av dessa är terrorister. Det vore samma sak som att rita Jesus i en hitler kostym ( vilket jyllandsposten alldrig hade publicerat både före och efter mohammed bilderna) ( det här är i alla fall min åsikt angående mohammed som terrorist)

P.S. en ny stripp kommer vid slutet av veckan
kom in till värmen http://baklao.deviantart.com/Återgå till "Att skapa serier"

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 1 och 0 gäst