Serieforum.se

Sveriges största serieforum
Aktuellt datum och tid: ons 26 nov 2014, 11:49

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme




Ny tråd Svara på tråd  [ 9 inlägg ] 
Författare Meddelande
 Inläggsrubrik: Angående serierutor
InläggPostat: tor 19 jan 2006, 23:36 
Offline
Good
Användarvisningsbild

Blev medlem: ons 11 jan 2006, 14:34
Inlägg: 20
Ort:
Jo, jag undrar hur man gör för att "dubblera" sina serierutor så att tex 3 rutor ser exakt likadana ut och texten är det enda som ändras. Att sitta och rita av varje ruta känns ganska... oattraktivt, men är tyvärr det jag blir tvungen till. Jag spekulerar i att man scannar in sin bildruta på datorn och sen kopierar det i något bildbehandligsprogram och sen skriver ut hela kalaset. Men finns det något specialprogram för det här, eller behövs det någon annan "utrustning" eller är jag helt ute och smyger?

_________________


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik:
InläggPostat: fre 20 jan 2006, 00:58 
Offline
Fine
Användarvisningsbild

Blev medlem: tor 06 jan 2005, 08:02
Inlägg: 391
Ort: Sweden
Till det behöver man en helt vanlig kopieringsapparat. Teckna en ruta med gott om plats för att texta pratbubblor, dra två kopior på rutan och infoga alla tre rutorna sidan om varandra. Skriv texten. Klart........ [8D]

Jag har för mig att Martin Kellerman använder det konceptet ganska så friskt och inte utan viss framgång när han tecknar Rocky.

_________________


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik:
InläggPostat: fre 20 jan 2006, 09:08 
Offline
Near Mint
Användarvisningsbild

Blev medlem: lör 12 mar 2005, 18:34
Inlägg: 2432
Ort:
Kopierade rutor är ett gissel som blev vanligt när kopieringsapparaterna blev billiagre. Det kändes som ett nerköp när Uderzo började med det i "Caesars lagerkrans", och det är en stor svaghet i "Livet leker".

Så tänk på att det ser billigt ut, om det syns.

_________________


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik:
InläggPostat: fre 20 jan 2006, 11:48 
Offline
Very Fine
Användarvisningsbild

Blev medlem: tis 06 dec 2005, 23:47
Inlägg: 1440
Ort: Sverige
Jag tycker det är bättre att teckna två ggr, det blir mer liv i serien, och man kan alltid göra små saker som händer i bakgrunden som ändras, kan vara kul...=)
Men det kanske beror på vad för slags strippar eller serier man gör.

_________________
With great powers comes great responsibility.


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik:
InläggPostat: tor 26 jan 2006, 12:49 
Offline
Very Fine
Användarvisningsbild

Blev medlem: sön 04 dec 2005, 22:30
Inlägg: 1100
Ort: Christmas Island
Jag tycker själv att man ska teckna varje ny ruta istället för att kopiera. Om samma miljöer ur samma perspektiv med samma situationer upprepas gång på gång med olika dialog så brukar jag störa mig på det. Det enda undantaget är Rocky, för där är dialogerna så intressanta att jag inte bryr mig om ifall bilderna är lika [:)]

Jag har förresten ägt flera tuschade originalteckningar av Martin Kellerman, och om någon undrar hur han gör i de fall då han upprepar miljöer så har han en bildruta med statisk bakgrund, samt en massa små motiv (figurer, miner eller detaljer) som han tecknar bredvid, på en slags självhäftande papper. Så jag är inte helt säker på om han alltid kopierar, eller om han bara täcker över de tidigare motiven ibland: http://www.tradera.com/auction/aid_21121972 .
Han använder även självhäftande papper för att korrigera felaktigheter.

_________________
- - AndersL - -


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik:
InläggPostat: tor 26 jan 2006, 20:16 
Offline
Very Fine
Användarvisningsbild

Blev medlem: tis 06 dec 2005, 23:47
Inlägg: 1440
Ort: Sverige
Jag vet att i tidaiga Rockyserier, så brukade det alltid hända saker i bakgrunden, sånt är kul tycker jag!

_________________
With great powers comes great responsibility.


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik:
InläggPostat: fre 13 okt 2006, 15:36 
Offline
Fair
Användarvisningsbild

Blev medlem: fre 13 okt 2006, 15:33
Inlägg: 1
Ort: Sverige
nu är väl den här diskussionen väldigt inaktuell, men jag tänker svara ändå... :) Med scanner och ett bra bildbehandlingsprogram kan man scanna in sina bilder och dubblera. Det jag tycker är bra med just scanner ´(istället för kopiator) är att man kan scanna in en bild och plocka bort grejer i bakgrunden, alternativt lägga till saker. På så vis behöver man inte ha exakt samma bakgrund i varje bild, men man behöver inte heller rita om hela bilden.

/S

_________________


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik:
InläggPostat: fre 13 okt 2006, 17:01 
Offline
Very Fine
Användarvisningsbild

Blev medlem: tis 06 dec 2005, 23:47
Inlägg: 1440
Ort: Sverige
Det är bra tips. Många fördelar finns med scanner, photoshop m.m även fast man vill teckna på gammalt hederligt vis. Man kan ha det som stöd och hjälp.

_________________
With great powers comes great responsibility.


Upp
 Profil  
 
 Inläggsrubrik:
InläggPostat: tor 01 feb 2007, 15:32 
Offline
Fine
Användarvisningsbild

Blev medlem: ons 31 jan 2007, 15:49
Inlägg: 311
Ort: Sverige
Jag brukar iallafall teckna utan kopiator[8D]

_________________
with great powers comes hot bitches!


Upp
 Profil  
 
Visa inlägg nyare än:  Sortera efter  
Ny tråd Svara på tråd  [ 9 inlägg ] 

Alla tidsangivelser är UTC + 1 timme


Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Bing [Bot] och 1 gäst


Du kan inte skapa nya trådar i denna kategori
Du kan inte svara på trådar i denna kategori
Du kan inte redigera dina inlägg i denna kategori
Du kan inte ta bort dina inlägg i denna kategori

Sök efter:
Hoppa till:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Swedish translation by Peetra & phpBB Sweden © 2006-2012