Sida 1 av 22

Den stora tråden om Carl Barks samlade verk

Postat: ons 23 feb 2005, 14:59
av Gammelsmurf
Japp, nu har den första bilden på hur Carl Barks samlade verk kommer att se ut. Nu är ju visserligen detta den tyska versionen, men den svenska kommer med all sannolikhet inte att skilja sig nämnvärt i utseende.

Bild

Så här skriver man i det danska nätmagasinet Seriejournalen:

Egmont forbereder en 30 binds udgave i farver af Carl Barks Samlede Værk. Der har endnu ikke været offentliggjort billeder af bogværket, men da værket udkommer i en række lande, er det lykkedes Seriejournalens Peter Becher at opspore et foto af den tyske udgave: Carl Barks Collection. Første kassette med tre bind udkommer i august 2005 og prisen i Tyskland er 149 Euro + fragt. Værket bliver på i alt 8000 sider og bringer Carl Barks' produktion af Disney-tegneserier i kronologisk rækkefølge, ny farvelægning og korrigeret oversættelse. I Danmark er det Freddy Milton, der har fået tjansen med at korrigere Sonja Rindoms klassiske oversættelse. Værket forventes færdigudgivet i 2008.

För tyskspråkiga finns mer info här: http://www.dreidreizehn.de/create_e/index.htm

[:)]

Postat: sön 27 feb 2005, 20:33
av Loyden
Ja det kan ju bli bra.
Ser ut som boken "Carl Barks bästa" från 2001. och den håller väl hög kvalitet..

Postat: tis 08 mar 2005, 17:09
av RetepNoslack
Ser trevligt ut, tycker jag.

Postat: sön 03 apr 2005, 13:32
av Helgonet
Det ser ut väldigt bra ut, måste jag säga. Det blir till att börja spara varenda slant framöver, om man vill ha verken alltså... Men tror också att verken kommer att vara värt sitt pris!

Postat: sön 03 apr 2005, 15:40
av Ingemar
149 euro, det låter ju som om man skulle kunna hoppas på ett pris under 2000 kronor? Det låter ganska rimligt för att inte säga ganska billigt. Eller är jag optimist?

Postat: sön 03 apr 2005, 18:49
av Olof
quote:
Originally posted by Ingemar

149 euro, det låter ju som om man skulle kunna hoppas på ett pris under 2000 kronor? Det låter ganska rimligt för att inte säga ganska billigt. Eller är jag optimist?

Det sägs att en sån här box med tre böcker ska kosta runt 1500 pistoleros. Duktigt dyrt, tycker i varje fall jag. [B)]

Men jag skulle å andra sidan heller inte pröjsa över tusenlappen för Farbror Joakims Liv. Så roligt är det inte...........

Postat: sön 03 apr 2005, 22:27
av Ingemar
Nej, jag läste slarvigt. 1500 för ca 267 sidor, det var dyrt det.

Postat: ons 03 aug 2005, 05:37
av Olof
En bekant till mig har tydligen fått första boken (böckerna?) nu och han säger att den inte är värd sitt höga pris om man ser till bindning och kvalitén på papper och tryck.

Jag har själv inte fått chansen att glutta i mästerverket och lär väl inte få det heller under överskådlig tid så jag kan inte avgöra. det här är ju bara vad jag hört............

Postat: tor 04 aug 2005, 14:28
av Sir-L
Är det inte så att sådana här album slängs ihop i tid och otid för att man ska tjäna på Disneyfantasters lojalitet att köpa allting?
Lite som det görs med Elvis, man slänger ihop lite repriser i ny förpackning, slänger in 1-2 sidor artiklar och sätter en kraftig prislapp på det hela och VIPS så har man tjänat några miljoner.. Eller är det bara jag som är cynisk? ;)

Postat: lör 06 aug 2005, 15:00
av skizzik
Är det nån som har fått den första boxen än??

Postat: tor 01 sep 2005, 19:39
av Loyden
Idag fick jag min första box! [:o)]
Ser väldigt trevlig ut faktiskt!


Postat: fre 02 sep 2005, 17:59
av Dredd
Japp fick min också idag, och jag tycker den verkar fantastisk.
Förstår inte varför någon klagade på bindningen o.s.v.

Olof, du får se till att åka hem till din kompis och ta en titt, så jag får höra din bedömmning.

Jag är ju ingen bokexpert, men i mina ögon ser den mycket välarbetad ut. Så jag ger den tummen upp, och tänker fortsätta prenumerationen på denna serie.

/Dredd

Postat: lör 03 sep 2005, 21:12
av Pierre
Även jag fick mitt paket häromdagen. Då jag egentligen inte har läst nåt Disney på ett antal år, var jag länge MYCKET tveksam till om jag skulle beställa CBSV. Hur som helst gjorde jag det och efter att ha kollat igenom de tre böckerna och lusläst den första, har jag bara en sak att säga till er som gillar Disney eller serier generellt men inte abonerar: ni missar förmodligen det snyggaste och mest välgenomarbetade som åtminstone jag sett i svensk serieväg!
Bindning, tryck, källhänvisningar, bakgrundsfakta (vilket egentligen är ett missvisande ord då enbart artiklarna gör böckerna till något av det smarrigaste man kan tänka sig och skulle i mitt tycke kunna stå sig mycket väl även utan serierna...), färgläggning, textning, layout osv - allt otroligt läckert. Och i ärlighetens namn känns 500:-/band faktiskt billigt efter att ha bläddrat i dom. Till och med embalaget kändes otroligt profsigt. Nu är inte heller jag profissionell när det gäller kunskap om bindingar och boktryckarkonst, men volymerna känns otroligt robusta och - än en gång - välgenomarbetade.
Och - jag måste erkänna att jag aldrig njöt lika mycket av Barks serier när jag var barn som jag gör vid denna genomläsning. Mannen VAR verkligen en litterär mästare. :D

Postat: tor 22 sep 2005, 22:44
av Otherworld
Även jag har den första boxen, och jag håller med Pierre till punkt och pricka.

Postat: sön 02 okt 2005, 23:20
av trät
Böckerna borde vara av hög kvalite, fick reklam om dem för ett ½årsen, det var den mest påkostade reklam jag någonsin fått. så håller böckerna den nivån kanske man ska börja sammla,

Postat: sön 02 okt 2005, 23:59
av burnout
Trät om du funderar länge till på dom ,kan det vara för sent. Råder dig bara. KÖP,KÖP. Dom är underbara

Postat: tor 06 okt 2005, 16:12
av Carit Etlar
citat:
Ursprungligen postat av trät

Böckerna borde vara av hög kvalite, fick reklam om dem för ett ½årsen, det var den mest påkostade reklam jag någonsin fått. så håller böckerna den nivån kanske man ska börja sammla,I Danmark mener en række læsere, at bøgerne ikke holder den kvalitet, som den påkostade reklamen udlovede. Der er nu startet en folkebevægelse, som efter en del opmærksomhed i dansk presse og tv nu endelig har fået Egmont i tale og delvis fået lovning på forbedringer af blandt andet farvelægningen i de kommende bind.

Man kan læse mere her:
http://www.seriejournalen.dk/sj_index.asp

Og melde sig til folkebevægelsen her:
http://www.seriejournalen.dk/debat/viewtopic.php?t=1442&start=0

Her er en meget udførlig kritik af problemerne med CBSV:
http://www.rackham.dk/anmeldelse/anmeld071.php

Postat: mån 21 nov 2005, 15:04
av zlv
Snart dax för del 2...
Kan inte vänta längre...
Hur många andra här på forumet samlar på CBSV?

Postat: mån 21 nov 2005, 18:55
av skizzik
Så klart man gör :)
Ser verkligen fram emot att få nästa box men det dröjer säkert till 31 dec.

Postat: mån 21 nov 2005, 22:21
av Azur Blå
Jag samlar också!!! Det skulle vara så kul att få nästa del före jul, så man kan sitta i julhelgen och mysa med Barks...