Angående sökfunktionen

Här hamnar trådar som är inaktiva, men som är för värdefulla för att kastas i Papperskorgen.
Användarvisningsbild
Skeptikern
Very Good
Inlägg: 166
Blev medlem: lör 12 aug 2006, 20:35
Ort: Sverige
Kontakt:

Angående sökfunktionen

Inläggav Skeptikern » lör 27 okt 2007, 20:33

När man ska söka på nånting via Sökfunktionen kan man bara söka efter ord/fraser som finns i hela trådar, d.v.s. om man t.ex. söker på "Blondie" kommer det upp en lista på trådar vilka innehåller namnet "Blondie". Inget fel på det i sig, men då kommer troligen någon/några trådar (t.ex. "Gissa bilden" som har 55 sidor) med många sidor och många inlägg upp, och det tar väldigt lång tid att hitta det specifika inlägget som innehåller namnet "Blondie" - det inlägg som man är intresserad av. För man orkar ju inte granska igenom alla sidor och leta efter ordet, det tar för lång tid.

Kan man inte fixa så att man också kan söka på så sätt att resultaten visas som inlägg? Så att man får det man (kanske) söker efter på direkten. Det går på vissa andra forum.

Användarvisningsbild
Marvel
Fine
Inlägg: 438
Blev medlem: tor 30 jun 2005, 10:17

Inläggav Marvel » sön 28 okt 2007, 06:54

Frågan är redan ställd för ett tag sedan. Och svaret finns på denna sidan.

http://www.serieforum.se/topic.asp?TOPIC_ID=1176&whichpage=3

Om det fortfarande gäller får du fråga admin.
Power is nothing without control!

Användarvisningsbild
Gammelsmurf
Very Fine
Inlägg: 1992
Blev medlem: ons 05 jan 2005, 06:31
Ort: Sverige
Kontakt:

Inläggav Gammelsmurf » sön 28 okt 2007, 11:33

Sökmotorn är ett bra instrument för att hitta saker i och med att man kan söka på både hela fraser eller enstaka ord och precisera sin sökning så att den gäller allt ifrån hela forumet till enskilda användares inlägg i specifika delforum. Problemet med att hitta speciella ord eller namn i långa trådar är löst i och med att man får det valda ordet inringat med mörkröd botten.

Exempelvis så sökte jag på "Marvel" och plockade första bästa tråd:
http://www.serieforum.se/topic.asp?TOPIC_ID=1232&SearchTerms=marvel

Det här är bara ett exempel, ju bättre man preciserar sin sökning desto bättre träffar får man. Ju mer ett forum växer desto fler ovidkommande träffar ger sökmotorn om man inte vet precis vad man är ute efter eller söker systematiskt. Ett forum med tiotusentals inlägg kan aldrig bli lika lättsökt som ett mindre forum med några hundra poster.

Att få sökmotorn att peka på varje enskilt inlägg där sökordet nämns hade resulterat i total katastrof. Tänk om du söker på exempelvis "Marvel" och får upp en lista över alla de inlägg där Marvel nämns. I en vanlig Marveltråd hade du fått hundratals enskilda träffar i och med att ordet nämns i nästan varenda inlägg. I nuläget får du bara upp trådens rubrik och kan på det viset själv avgöra om rubriken säger dig att det är lönt att titta igenom tråden.

/admin


Återgå till "Arkiverade trådar"

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 1 och 0 gäst