Den stora Tintin tråden

Diskussioner om främst de fransk-belgiska albumserierna men även andra serier som härstammar från Europas serie-Mecka.
Användarvisningsbild
K-E Lindkvist
Very Fine
Inlägg: 1889
Blev medlem: sön 01 feb 2009, 20:22
Ort: Riverdale
Kontakt:

Re: Den stora Tintin tråden

Inläggav K-E Lindkvist » fre 11 jan 2019, 10:17

Göran Everdahl (hedersmedlem 700 i Generation T) pratade i P1 Morgon & Kulturradion med anledning av jubileet.
"Allting kommer till den som kan vänta!"
- Alexander Lukas

zantas
Good
Inlägg: 5
Blev medlem: sön 22 jul 2012, 17:40

Re: Den stora Tintin tråden

Inläggav zantas » ons 06 feb 2019, 14:48

Ser att "Tintin i Sovjet" är på gång redan några veckor efter den kommande batchen av kartonnageband. Tyvärr verkar det inte vara den nya, färglagda versionen som vi redan väntat på i ett par år. Hoppas att Cobolts nya Kartago har planer även för denna.

https://www.bokus.com/bok/9789175153360 ... -i-sovjet/

Användarvisningsbild
Erik S
Near Mint
Inlägg: 3453
Blev medlem: mån 05 feb 2007, 15:51
Ort: Uppsala
Kontakt:

Re: Den stora Tintin tråden

Inläggav Erik S » lör 02 mar 2019, 17:42

Köpte ett ganska välbevarat exemplar av "Den svarta ön" från Illustrationsförlaget på en second hand-affär för 7,50 kr idag, litet fynd kanske... men den är biblioteksinbunden! Så där faller väl nästan allt eventuellt samlarvärde. Dessutom medför biblioteksinbindningen att jag inte vet om jag kan identifiera vilken upplaga det är, fastän den har copyright-året 1966 (trots att den tydligen trycktes, vilket inte anges, 1968?). Vad jag förstår efter att ha kikat i kataloger är att man särskiljer Illustrationsförlagets olika upplagor genom olika ryggutföranden och olika utformanden av baksidan (och baksidan brydde sig inte biblioteksinbindaren om). Såg alltså kolofonen likadan ut i alla upplagor? Även fast jag antar att samlarvärdet är nära noll så vore det ändå lite kul om det gick att slå fast att det är en riktig förstaupplaga. Är det kört?

Användarvisningsbild
Erik S
Near Mint
Inlägg: 3453
Blev medlem: mån 05 feb 2007, 15:51
Ort: Uppsala
Kontakt:

Re: Den stora Tintin tråden

Inläggav Erik S » sön 03 mar 2019, 19:01

Erik S skrev:Köpte ett ganska välbevarat exemplar av "Den svarta ön" från Illustrationsförlaget på en second hand-affär för 7,50 kr idag, litet fynd kanske... men den är biblioteksinbunden! Så där faller väl nästan allt eventuellt samlarvärde. Dessutom medför biblioteksinbindningen att jag inte vet om jag kan identifiera vilken upplaga det är, fastän den har copyright-året 1966 (trots att den tydligen trycktes, vilket inte anges, 1968?). Vad jag förstår efter att ha kikat i kataloger är att man särskiljer Illustrationsförlagets olika upplagor genom olika ryggutföranden och olika utformanden av baksidan (och baksidan brydde sig inte biblioteksinbindaren om). Såg alltså kolofonen likadan ut i alla upplagor? Även fast jag antar att samlarvärdet är nära noll så vore det ändå lite kul om det gick att slå fast att det är en riktig förstaupplaga. Är det kört?

Efter att jag skrev detta hittade jag seriesams upplagegenomgång: https://www.seriesam.com/tintins_aventyr.htm
och tydligen kan jag bortse från det här med ryggar och baksidor, för i de senare upplagorna står det de facto i kolofonen att de var senare upplagor.


Återgå till "Fransk-belgiska serier"

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 3 och 0 gäster