Sida 1 av 11

Nytt på Serienytt.se

Postat: lör 17 apr 2010, 15:34
av UlfK
Med den här tråden tänkte jag (så här i början iaf) puffa lite när det kommer nya artiklar på Serienytt.se

Idag skriver Simon om Fantagraphics nya Tardi-album:

Simon skrev:Fantagraphics fortsätter förtjänstfullt med sin utgivning av Jacques Tardi på engelska, och nu är det dags för ytterligare ett album som inte funnits på svenska tidigare: It Was the War of the Trenches / C’était la guerre de tranchées.

Många av Tardis serier utspelar sig runt tiden för Det Stora Kriget, som Adèle och tillhörande serier men i IWtWofT finns det ingenting som distraherar från skyttegravarnas helvete. Det är en oerhört mörk bild som Tardi presenterar här; inte för att krig någonsin är en trevlig historia, men första världskrigets blandning av moderna vapens förstörelseförmåga och en äldre europeisk tradition av krig som någonting som eliten drog i gång utan större anledning fick till följd ett krig av sällsynt meningslöshet och tragik. Läs resten av artiklen här.

Re: Nytt på Serienytt.se

Postat: sön 18 apr 2010, 21:02
av UlfK
Caltex skrev:1989 upphörde DC Comics efter 42 nummer med experimentet Action Comics Weekly, deras försök att göra en lite tjockare antologititel som skulle komma ut varje vecka. Framgången uteblev och man återgick till det tidigare formatet. Men då tidningen varit väldigt materialslukande fanns det förstås projekt ”i röret” som inte ännu hunnit se dagens ljus.

Ett av dessa hade redaktören Brian Augustyn kläckt idén till: Han tog ett gammalt bortglömt namn från det tidiga 70-talet, ”El Diablo” men satte det på en helt ny figur och lämnade sen över till Gerard Jones (då mest känd som författare av satirserien ”The Trouble With Girls”). Han spånade vidare tillsammans med tecknaren Mike Parobeck och till slut presenterade de resultatet av sina mödor:

Läs resten av artiklen här.

Re: Nytt på Serienytt.se

Postat: ons 21 apr 2010, 11:33
av UlfK
Swecomics skrev:Comic Book Cartography är en trevlig länk. Denna blogg har nämligen specialiserat sig på ritningar/kartor/sprängskisser i serier!

Läs resten av inlägget

Re: Nytt på Serienytt.se

Postat: ons 21 apr 2010, 11:35
av UlfK
Simon skrev:En till Garth Ennis-serie, och tyvärr en till misslyckad sådan. Jag hade helt missat att Ennis höll på med en zombie-serie så jag hade ingen aning om vad för slags serie Crossed var när jag köpte boken i helgen. Det var lite oroväckande i sig eftersom jag borde hört någonting om den ifall den var bra, och än mer oroväckande var det att förlaget var Avatar som gett ut några av Ennis mindre bra saker som exempelvis Streets of Glory.

Läs resten av inlägget

Manga, Monster och Classics Illustrated

Postat: tor 22 apr 2010, 10:47
av UlfK
Simon skrev:Dagen före dagen före SPX blir det bara en blänkare om två nya böcker i två olika reprintprojekt som jag gillar. Först och alltid främst: Yotsuba&!, den fantastiska mangan av Kiyohiko Azuma som kommit fram till sin åttonde del. Jag har skrivit om den förut men det tål att upprepas: Yotsuba&! är kanske den bästa serien som görs idag, alla kategorier. Åtminstone är det min favorit och när en ny del dyker upp är det en given högtidsstund.

Läs resten av artikeln här


Seriebibliotekarien skrev:Albert Kaner immigrerade från Ryssland till USA i början av 1900-talet. Han konstaterade snabbt att serietidningar sålde som smör i solsken. Kaner var en av dessa män som var så vanliga i USA vid den här tiden, d.v.s. han försökte att bli rik kvickt. Men trots att han konstaterade att serier drog in en massa pengar var han inte alls förtjust i denna form av litteratur. Istället var han bedrövad över att hans barn ägnade sig åt serier istället för ”riktig” litteratur.

Läs resten av artikeln här

Komisk realism!

Postat: tis 27 apr 2010, 09:22
av UlfK
Swecomics skrev:Att använda realistiskt tecknade figurer för att framföra ett roligt budskap borde vara en effektiv teknik. Ändå är det ganska ovanligt. Visserligen brukar ju serier som Tintin, Felix m.fl. betecknas som realistiskt tecknade, men figurteckningen ligger snarare åt det komiska hållet. På senare år har dock den komisk-realistiska genren fått ökat genomslag!

Läs resten av artikeln här.

SPX 2010: Kära återseenden

Postat: ons 28 apr 2010, 09:53
av UlfK
Simon skrev:Så, dags för den första recensionen av serier jag hittade på SPX 2010, och jag tänkte göra det lätt för mig med att ta en bunt tidningar som jag skrev redan om förra året när tidigare nummer kom ut. Alla är serier jag tyckte om (annars hade jag inte köpt nya nummer, såklart!), men jag ska försöka vara lite mer precis än så [;)]

Läs resten av artiklen här.

Re: Nytt på Serienytt.se

Postat: tis 04 maj 2010, 15:26
av UlfK
Simon skriver om mer SPX-fynd: En dal, ett berg: Några feta & Lou!, och Per-Åke om serietidningarna Trio; En duo som hette Trio!

Re: Nytt på Serienytt.se

Postat: ons 05 maj 2010, 10:24
av UlfK
Simon rescenserar kaffeberättelser: Små berättelser från Japan: En kopp kaffe till

Re: Nytt på Serienytt.se

Postat: fre 07 maj 2010, 10:07
av UlfK
Jag har varit och besökt Svenskt Seriearkiv: Svenskt Seriearkiv sparar allt

Re: Nytt på Serienytt.se

Postat: mån 24 maj 2010, 11:07
av UlfK
Jag har inte hunnit flagga för vår systersite på en dryg vecka. För er som heller inte hunnit med finns nu dessa artiklar att sätta tänderna i:

Tidsspegeln (1) - Swecomix börjar en artikel om serier som tidsspeglare. Första avsnittet: Frimärkssamlande!
Bygg din egen serie! - Klosslek för serieentusiasten.
Wrestling goes Comics - Seriewrestling är mer än Johnny Puma
Hellboy à la Sverige: Theo 2 – De förlorade sidornas bok - Tentakler.
Neat Stuff >> Other Lives Är Peter Bagge slut nu?
The Night Owls - Webbserier i tryckt form.
Seriesamlarens lott… - Olika falla samlarens lotter...

Plus allt gammalt du inte hunnit läsa: http://serienytt.se/ - En del av Serieforum.se

Re: Nytt på Serienytt.se

Postat: mån 24 maj 2010, 15:22
av UlfK

Re: Nytt på Serienytt.se

Postat: tis 25 maj 2010, 21:46
av UlfK
I dag presenterar Olle en artikel om problematiken när nya avsnitt hela tiden måste vara lite häftigare än gamla - Don Rosa & skattens inflation

Re: Nytt på Serienytt.se

Postat: ons 26 maj 2010, 08:52
av UlfK
Det rasslar vidare på Serienytt.se. Simon skriver om vad Jeff Smith gör efter Bone: Nu blir det åka av: RASL – The Fire of St. George

Re: Nytt på Serienytt.se

Postat: tor 27 maj 2010, 08:02
av UlfK
Idag skriver Simon om gårdagens dagspress: Fotorealismen fortsätter: Mary Perkins & Juliet Jones

Re: Nytt på Serienytt.se

Postat: lör 29 maj 2010, 11:14
av UlfK
Tung självbiografi om utsatt barn, men Simon hittar ändå lite hopp i Madison Clells Cuckoo

Re: Nytt på Serienytt.se

Postat: sön 30 maj 2010, 10:30
av UlfK
Seriebibliotekarien brottas med WWE Heroes del 2.

Re: Nytt på Serienytt.se

Postat: tis 01 jun 2010, 10:46
av UlfK

Re: Nytt på Serienytt.se

Postat: ons 02 jun 2010, 08:24
av UlfK
Swecomics berättar bufflig bildande bakgrundshistoria, bifogar bilder: 2 x Buffalo Bill!

Re: Nytt på Serienytt.se

Postat: tor 03 jun 2010, 14:15
av UlfK
Olle samlar lite tankar om ett av tidernas mest utskällda journalistiska uppdrag: ”Det tycks visst vara en ung journalist som reser till Afrika…”