Björn Bergman

Här postar du dina egna alster.
Kategoriregler
Varje serieskapare får skapa max en tråd per serie. Dvs användaren Herge får ha en tråd om Tintin, en om Johan, Lotta och Jocko, en om Totor osv. Användaren DC Comics får skapa en tråd för Superman och en för Batman, men inte därefter en tråd för Superman/Batman-crossover.
Tänk på att en Internet-publicering kan påverka dina möjligheter att senare sälja serien till ett förlag.
Användarvisningsbild
Burnie
Good
Inlägg: 33
Blev medlem: tis 19 jun 2012, 14:37

Björn Bergman

Inläggav Burnie » tis 19 jun 2012, 20:43

Hej och hå!

Mitt namn är Björn Bergman och är 23 år, och jag har dessvärre inte upptäckt det här forumet förrän nu. Vet inte om jag postar rätt, men jag tänkte introducera mig själv och visa lite alster. Jag har några projekt på gång men inget som jag lyckas slutföra.

Jag har alltid läst serier, Bamse och Fantomen som ung men även vissa vuxenserier som Sockerconny. Men framförallt har jag gillat att teckna och måla. Jag gjorde en serie på 40 sidor som 13-14-åring, som jag fortsatte när jag var 16. Jag gjorde den till ett fanzin och tjänade 200 spänn. Good times!
Jag gick en kurs i Umeå med Erik Sandberg (gick Hofors serieskola) och han blev lite av min mentor ett tag därefter med mitt projekt Agent Bill, som handlar om en agent som bekämpar utomjordingar. Bacon & Egg är ju en favorit, och jag tog inspiration från Patrik Norrmans stil. Jag tänkte bli serietecknare men gav upp och blev naturvetare, och nu pluggar jag till byggingenjör, andra året. Drömmen är väl att kunna ha serieteckning som en sidogrej, kanske få pengar för det, men det får man ju jobba rätt hårt för. Vi får se! Illustratör vore ju grymt också.
För övrigt så gjorde jag en intervju med Oscar Forsgren på min prao på Västerbottens Kuriren när jag var 14. Blev inspirerad till tusen! Han hade fått jobb på Bamse när han nätverkat på Bokmässan i göteborg. Hans tips var att alltid ha ett skissblock med sig at all times, och skissa av allt. En tår föll från min kind när jag idag såg att han gått bort för två år sen, hade ingen aning. Jag följde hans blogg och tyckte det var konstigt att han slutade uppdatera. Rest in peace.

Mitt serieintresse låg i dvala några år till, då jag pluggade till spelutveckling: grafik i Skövde, men jag slutade efter ett år. Utbildningen var sådär men jag lärde mig sjukt mycket! Min deviantart: http://biornekvadet.deviantart.com/
Sen köpte jag massa Magnum-tidningar för den hade Cat Claw, coolaste serien som finns. Seriöst. Och upptäckte Lina Neidestam när Utopi magasin kom och hennes Maran som var jävligt nice också. Man kan säga att mitt intresse väcktes igen.
Ni kommer se mer av mig, tänkte mest säga hej. jag bifogar ett urdrag ur Agent Bill från 2004 och sen en uppgift i gymnasiet. Och så en bild från en startskärm för ett spelkoncept jag gjorde. Ursäkta storleken.

Bild


Bild


Bild

Användarvisningsbild
Isegrim
Very Fine
Inlägg: 1648
Blev medlem: ons 14 nov 2007, 00:06
Ort: Sverige
Kontakt:

Re: Björn Bergman

Inläggav Isegrim » tis 19 jun 2012, 21:43

Välkommen hit. Roligt att det dyker upp nya förmågor. Har du något nytt projekt man kan få se? Något projekt som du vill delge...
/-/3/\/ •••———•••
WE ARE THE BORG. YOUR CULTURE WILL ADAPT TO SERVICE US.

Användarvisningsbild
Wakuran
Admin
Inlägg: 16113
Blev medlem: tor 11 jun 2009, 02:05
Ort: Sverige

Re: Björn Bergman

Inläggav Wakuran » tis 19 jun 2012, 23:25

Betyder den arabiska texten någonting?

Rätt drivet gjort.
I hate pop. And skiffle. I tell ya, this is going to be the best jazz decade ever.

Användarvisningsbild
Peral
Moderator
Inlägg: 5357
Blev medlem: fre 18 aug 2006, 01:34
Ort: Örebro

Re: Björn Bergman

Inläggav Peral » ons 20 jun 2012, 00:57

Bra jobbat! Välkommen till Serieforum

Användarvisningsbild
Burnie
Good
Inlägg: 33
Blev medlem: tis 19 jun 2012, 14:37

Re: Björn Bergman

Inläggav Burnie » ons 20 jun 2012, 12:03

Tackar tackar. :)

Jag har inte kommit så långt på mitt nuvarande projekt. Funderar på att göra en animerad kortfilm också. Har ett manus till den så jag skulle kunna börja göra storyboards, men har inte kommit igång, motivationen infinner sig inte just nu.

Jag kan lägga upp resten av Agent Bill när jag får tillgång till en scanner igen.

Den arabiska texten betyder "Game over" eller nåt sådant.

Användarvisningsbild
Nima
Near Mint
Inlägg: 3055
Blev medlem: mån 22 jun 2009, 17:58
Ort: Smålands Jerusalem

Re: Björn Bergman

Inläggav Nima » ons 20 jun 2012, 18:59

Välkommen till Serieforum, Björn!
Ser fram emot att få se fler av dina alster.


Detta var ju även en presentation av dina alster/serier, och jag antar att du kommer att posta fler bilder i den här tråden, så jag låter bli att sammanfoga tråden med presentationtråden.
/Admin
"Righteousness and justice are the foundation of His throne."

Användarvisningsbild
Burnie
Good
Inlägg: 33
Blev medlem: tis 19 jun 2012, 14:37

Re: Björn Bergman

Inläggav Burnie » tor 28 jun 2012, 10:03

tackar tackar! :)
awesome sauce, det kommer mera!

Användarvisningsbild
Burnie
Good
Inlägg: 33
Blev medlem: tis 19 jun 2012, 14:37

Re: Björn Bergman

Inläggav Burnie » sön 14 okt 2012, 17:19

Nu kommer lite mera serier. Nu nånting rätt så annorlunda. Ett litet projekt jag hade när jag var sjuk i fem dagar som jag skissade upp sängliggandes. Min motivation för serietecknandet har legat i dvala ett tag nu, så jag är glad att jag lyckades åstadkomma nånting som förmodligen är alldeles för politiskt inkorrekt för att publiceras eller ens avnjutas. Men jag hade kul. Ta inte den på för stort allvar, det är mer skämtsamt än allvarligt. Den är väldigt våldsam, så jag får förvarna om det.

Inspirationen kommer nog från att jag under sommaren intresserat mig för skolskjutningar. Det finns nåt i mig som skräck-förtjusas av det, samtidigt som att det är mycket svart i det hela. "Varför?" är en fråga som jag ställt mig, och det råder väl inga riktiga klarheter i det. Jag tänker ibland på det en av killarna sa innan dom begick det ohyggliga: "I never really liked life anyways". Det känns så himla mörkt. aja, nog om det.
Nu är det iaf barbröstade strippor som begår terroristbrott i nåt slags USA, och jag vet inte exakt var jag vill komma med den här serien.

Hursomhelst känns det bra att dela med mig och visa mina alster. Ge gärna kritik angående serietekniskt, berättarmässigt, handling. Om nån tycker det våldsförhärligande, sexistiskt porr-skräp så bryr jag mig inte så mycket, det här tyckte jag var roligt att rita, jag vet inte varför. Får se om jag fortsätter, mitt attention span är mycket mycket kort, och jag lämnar i regel mina projekt ofärdiga, himla tråkig egenskap det. Jag är mycket tveksam på om den här typen av serier är gångbar, eller ens intressant. Jag fick i alla fall nånting gjort, fått öva lite på mina serietecknar-kunskaper, oavsett innehåll. Hade min mamma läst den här hade hon nog inte tyckt det var så najs. haha. För min personliga utveckling har det dock betytt mycket, kommer ihåg när jag var 11 år och läste serier och drömde om att en dag vara lika duktig som dem serieskaparna, nånstans känner jag mig lite lite, närmare det målet. sånt är dope.
Har en stor tenta om en vecka så jag hinner inte färglägga den än, men det kommer lite smakprov. Jag använde uteslutande Staedler 0,5 och 0,2 pennor. Färgläggning i Photoshop.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Användarvisningsbild
Burnie
Good
Inlägg: 33
Blev medlem: tis 19 jun 2012, 14:37

Re: Björn Bergman

Inläggav Burnie » tor 30 jan 2014, 16:21

Hej allihopa! Hoppas allt är bra med er.

Vill bara varna för naket, snusk! Jag har censurerat bilderna här i posten, men om man vill kika på ocensurerade så länkar jag till min blogg längst ner.

Jag har en ny idé på en serie. Den heter: "Robert - Krigarprinsessan". Tanken är att det ska vara en erotisk serie som både kan läsas av tjejer och killar. Den ska vara väldigt oseriös och humoristisk. Jag har ingen direkt handling i huvudet, har bara brainstormat fram karaktärerna. Det är fantasy-setting. Här är dom:

Bild

Inspiration är Coleen Coovers "Small favors" http://www.colleencoover.net/?page_id=101 och Lina Neidestams "Maran" (queer och lite vad hon kallar för "feministisk porr")
Annan inspiration är lite Cowboy Bebop, tre äventyrare som drar runt.

Robert är huvudkaraktär, han är en transvestit och barbar, hans högsta dröm är att bli krigarprinsessa eller kanske kvinna. Jag tycker det är roligt i sig, jag tror inte det gjorts förut heller. Men i allafall ska han ända vara lite töntig. Man ska kunna skratta åt honom men det ska ändå framgå i nåt budskap att alla är OK som dom är.

Det här ska i allra högsta grad vara en erotisk serie med hardcore scener. De lever ett extremt dekadent liv och de älskar att sätta på varandra efter de gjort en dungeon crawl eller nåt annan mission. De ska också vara en slags kärlekstriangel också.
Behöver tips på hur man gör det intressant för tjejer att läsa också. För det har jag inte jättebra koll på. Men man kanske ska försöka undvika så mycket vanlig, straight pornografi som möjligt typ...

Har tänkt att kanske ha det som en "webcomic". Jag såg en annons på conceptart.org där de sökte 3st självgående erotic comic artists "who writes his/her own work" till en hemsida. Jag tänkte söka till det. Så det hade varit bra att få så mycket kritik och feedback som möjligt. Eller bara input i allmänhet. :)

Allt är gjort i Photoshop.

Här är karaktärerna.

Robert- han är kär i Afrodite. Fast obesvarat
Bild

Afrodite heter tjejen lite provisoriskt (behöver nytt namn), hon är en nymfoman som är galen i smycken. Hon testar allt. och då menar jag allt. Afrodite är kär i kille nr. 2. (eller inte, hon är en "fri själ")
Bild

den tredje är en kille som är gay, han är BDSM-intresserad och extremt perverterad. Han går igång på de mest avancerade och konstiga sakerna. Han har inget namn nu faktiskt. Kommer inte på nåt bra. Han är kär i Robert.
Bild

Såhär skulle serien kunna se ut. Jag tror den ska vara på engelska.

Bild

Bild

Här är länken till den ocensurerade: http://bjornscomics.blogspot.se/

Säg vad ni tycker vet jag! Annars så hoppas jag att ni kommer få se mer, jag blev ordentligt peppad på det här projektet.

Användarvisningsbild
Wakuran
Admin
Inlägg: 16113
Blev medlem: tor 11 jun 2009, 02:05
Ort: Sverige

Re: Björn Bergman

Inläggav Wakuran » tor 30 jan 2014, 16:45

Ser rätt snyggt ut, om än litet skissartat.

Du känner till Swedish Comic Sin-projektet? De borde alltid söka material.

När man pratar om fantasyporr kommer jag att tänka på Ironwood (Bill Willingham) och Xxxenophile (Phil Foglio). Fast de är inte så gay. Foglio hade med någon enstaka gay scen i Xxxenophile. Han ville ha med fler, läste jag, men redaktören trodde det skulle skrämma bort den (manliga) straighta publiken.

Men försök inte anpassa mig alltför mycket till vad du antar tjejer kan gilla, jag tror egentligen bara att det mest kommer göra serien tråkigare. Om du tecknar det du gillar så kommer det märkas i slutändan, och du får en trognare publik, oavsett.
I hate pop. And skiffle. I tell ya, this is going to be the best jazz decade ever.

Användarvisningsbild
Burnie
Good
Inlägg: 33
Blev medlem: tis 19 jun 2012, 14:37

Re: Björn Bergman

Inläggav Burnie » lör 01 feb 2014, 02:58

Tackar! Om det skulle bli nåt seriöst kanske jag måste räta till linjerna lite. Men annars gillar jag själv när det blir lite skissigt.

Det kände jag inte till! ska kika på det! Jag visste inte heller om Ironwood och Xxxenophile. will check it out.

Jo jag har funderat på det där. Det är ju roligare med en tjej som man själv tycker om att teckna osv... Jag är ju trots allt man, det är ju svårt på riktigt identifiera sig med kvinnor...

Tack för tipsen. Det är nog väldigt användbart. :)

jag testade iallafall en ny variant av en kvinnlig bi-karaktär som skulle vara "lättare att känna sig in i som kvinna"... om jag lyckades det vet jag inte.

Bild

Användarvisningsbild
Rosen
Very Fine
Inlägg: 1417
Blev medlem: tis 01 jan 2008, 15:14
Ort: Järfälla
Kontakt:

Re: Björn Bergman

Inläggav Rosen » tis 04 feb 2014, 10:09

Det ser jättebra ut, och så är jag ju alltid svag för fantasysettings. :)

Jag håller helt med Wakuran. Erotik, mer än kanske någon annan genre, bygger väldigt mycket på känsla - vare sig man ser på t.ex Serpieri (pojke som gillar flickor), Tom of Finland (pojke som gillade pojkar) eller japanska yaoi-artister (flickor som gillar pojkar) så ligger deras storhet i att de har genuin känsla i det de ritar. Det är liksom fel tillfälle att anpassa sig efter någon annans smak.
"I wear eyeliner like a superhero mask."

Användarvisningsbild
Labrador Road 26
Gem Mint
Inlägg: 12270
Blev medlem: tis 13 dec 2005, 05:53
Ort: Stockholm

Re: Björn Bergman

Inläggav Labrador Road 26 » tis 04 feb 2014, 11:55

Teckningsstilen är inte i min smak, men passar väl för det där lite mer sladdriga Tijuana Bibelupplägget. Däremot tycker jag absolut du bör se över textningen. Antingen använda en passande font eller lägga mer tid på själva textandet.
With great collections comes great responsibility.
larsa66 till mig: Ibland tror jag att du skulle bli en bra seriefigur med dina starka åsikter och kommentarer.
E Dahlén: Mycket klokt - så sant! (Lägger till Sallander i raden av epokgörande filosofer)

Användarvisningsbild
Burnie
Good
Inlägg: 33
Blev medlem: tis 19 jun 2012, 14:37

Re: Björn Bergman

Inläggav Burnie » ons 05 feb 2014, 01:03

Tack för alla kommentarer, och tackar! Jag lär mig saker här. Yaoi, tom of finland och serpieri har helt undgått min radar. Jag har laddat ner xxxenophile och ironwood, men finns det någonstans man kan få tag på dom riktiga exemplaren? är de import från USA? blir svårt för min ekonomi. Fast serier är ju dyrt i allmänhet.
Sen vet jag inte om mina serier hade platsat i Swedish Sin, jag borde lära mig rita manga då istället. Eller bli bättre! haha.
Försökte rätta till textningen. Jag tycker det är bättre att skriva för hand. Jag får satsa på att lära mig skriva snyggare. Jag skriver ju som en kratta.
Nya mål är lära mig storytelling. Hur lär man sig kreativt skrivande/manusförfattande på egen hand? Hur får man folk att verkligen bry sig om karaktärerna? Jag hoppas det går att lära sig att förmedla känsla. Men det kanske kommer automatiskt. Who knows. Skitsamma, det här är mest på kul ändå.
Jag ska bli bättre på att rita händer och fötter, samt anatomi. Känns ju mest relevant i ett sånt här serie-projekt med mycket naket.
Förresten, är det ens lönt att jag censurerar här i tråden i fortsättningen? det är lite omständigt.
Cheers, guys!

Bild

här är bloggen om man vill se censurerat: http://bjornscomics.blogspot.se/

Användarvisningsbild
Burnie
Good
Inlägg: 33
Blev medlem: tis 19 jun 2012, 14:37

Re: Björn Bergman

Inläggav Burnie » tor 06 feb 2014, 22:54

Hej allihopa! Hoppas allt är bra med er!

Nu har jag testat en stil. Det blev väldigt Lina Neidenstam över det hela. Jag vet inte om det är omedvetet, men jag gillar tjocka och "pensliga" linjer. Större versioner av bilderna finns på bloggen.
Angående färgläggningen blev det ganska enkelt som jag gjort förut, Det borde kanske vara lite mörkare där i fängelsehålan.
Afrodite har precis blivit slängd i fängelsehålan och där sitter Robert.

Bild

Bild

Användarvisningsbild
Burnie
Good
Inlägg: 33
Blev medlem: tis 19 jun 2012, 14:37

Re: Björn Bergman

Inläggav Burnie » tor 06 feb 2014, 22:59

Ser ut som att texten blev jättedålig när jag gjorde bilden i 150 dpi (jag jobbar i 300 dpi i A4-storlek i Photoshop). Men den syns bättre på bloggen som sagt: http://bjornscomics.blogspot.se/

Användarvisningsbild
Peral
Moderator
Inlägg: 5357
Blev medlem: fre 18 aug 2006, 01:34
Ort: Örebro

Re: Björn Bergman

Inläggav Peral » tor 06 feb 2014, 23:41

Jag tycker det ser mycket bra ut och det ser ut som ett bra koncept-

Användarvisningsbild
Wakuran
Admin
Inlägg: 16113
Blev medlem: tor 11 jun 2009, 02:05
Ort: Sverige

Re: Björn Bergman

Inläggav Wakuran » fre 07 feb 2014, 00:08

Datortextningen är överlag inte så lyckad. Det ser tyvärr rätt stelt ut... [B)]
I hate pop. And skiffle. I tell ya, this is going to be the best jazz decade ever.

Användarvisningsbild
Labrador Road 26
Gem Mint
Inlägg: 12270
Blev medlem: tis 13 dec 2005, 05:53
Ort: Stockholm

Re: Björn Bergman

Inläggav Labrador Road 26 » fre 07 feb 2014, 02:23

Jag skulle byta till en annan font som syns bättre. Tog mig friheten att göra några exempel på det i dina befintliga pratbubblor.

Bild
Har skrivit namnet på respektive font, samtliga är gratisversioner hittade ute på nätet. Har storleksjusterat en del och anpassat radavstånd men i övrigt ingen kerning eller liknande. Jag har inte heller ändrat storlek på bilden efter att jag satt dit texten utan den är skriven i "rätt" storlek.

Det finns säkert tiotusentals gratisfonter av skiftande kvalitet ute på nätet. Vissa saknar specialtecken och å, ä, ö, men du skriver ju på engelska så det ökar chansen att hitta någon variant du gillar och som passar teckningarna i övrigt.
With great collections comes great responsibility.
larsa66 till mig: Ibland tror jag att du skulle bli en bra seriefigur med dina starka åsikter och kommentarer.
E Dahlén: Mycket klokt - så sant! (Lägger till Sallander i raden av epokgörande filosofer)

Användarvisningsbild
Burnie
Good
Inlägg: 33
Blev medlem: tis 19 jun 2012, 14:37

Re: Björn Bergman

Inläggav Burnie » fre 07 feb 2014, 12:24

Tack så mycket! uppskattas!


Återgå till "Mina serier"

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 1 och 0 gäst