Den amerikanska serietidningsmarknaden

Diskussioner om superhjälteserier.
Användarvisningsbild
Agentum
Gem Mint
Inlägg: 12249
Blev medlem: mån 25 apr 2005, 15:20
Ort: Uppsala Län

Den amerikanska serietidningsmarknaden

Inläggav Agentum » sön 12 jul 2020, 15:55

Doomsday clock, DCs försök att göra ännu mer av Watchmen, aningen svår då ju Rorsachas ju dog, dock inte svårt att de vill koppla ihop det då de är en evig klassiker och tom lyckad som film.

Sånt har ju senare inte nån brytt sig om utan effekter är grejen numera.

/Inlägg flyttade från diskussionen "Vad läser ni?". Admin
9mm, i'm never further away than that.

super85
Very Fine
Inlägg: 1195
Blev medlem: mån 20 feb 2012, 14:14

Re: Vad läser ni?

Inläggav super85 » tis 14 jul 2020, 10:31

Känns mest som en av många Geoff Johns försök att få sitt namn med i samma mening som "Watchmen" och "Killing Joke". Något som säkert leder
till ökade royalties i och med diverse kommande hardcovers och special editions.

Hela den storyn är som halvbra fan-fiction med fina teckningar.


Watchmen TV-serien var rätt kass till slut. Uppskattar att de ville göra en uppföljare, men blev till slut också bara någon form av fan-fiction. Lite som Doomsday Clock.

Filmen är rätt bra ja. Inte det bästa man gjort på seriefilmsväg men rätt bra är den.

Användarvisningsbild
Agentum
Gem Mint
Inlägg: 12249
Blev medlem: mån 25 apr 2005, 15:20
Ort: Uppsala Län

Re: Vad läser ni?

Inläggav Agentum » ons 15 jul 2020, 20:37

Jo jag gillar iofs Johns, men här försöker han vara Moore och det som var till del, de är inte den tiden nu och han är inte Moore.

Med detta menar jag stilmässiga texter från tidningar kvar mm nåt Moore ju allt mer senare använde sig av ner, vissa serier han skrev var ju mer text böcker än serie nästa, inte alltid dåligt men ibland egendomligt.

Håller med om att det är snyggt tecknat, på så sätt är det ju bra, jag antar att lönen för nåt sånt här är för stor för många att säga nej till även om de borde.
Med det menar jag att det vore bättre att gjort nåt eget isf, även om jag förstår att DC inte ville ha nåt sånt, men det hade känts ärligare.

Nu blir det ju mycket av en uppföljare som inte kan finnas, det är fördelen är och nackdelen med avslutade historier som tex Watchmen.

Trots allt står den ju där den står och de tidigare DC utsvävningar är kring figurerna var isf mer kringberättelser som inte påverkade huvudhistorien.

Jag gillar filmen tror jag var ju ett tag sen jag såg den och ibland känns saker annorlunda långt senare, perfekt? Nej trots allt var det inte helt efter serien, en TV serie har jag missat zoom tur är.

Man kan inte väcka en död, hur gärna man än vill, och det finns mycket annat isf att skriva även om jag inser att droppa gamla DC utgivna klassiker säljer i sig, till mig tom :-)

Jag har läst bättre av Johns det och du har säkert rätt att det viktiga för honom är att ha det stå som merit på nåt sätt.

Det får ju inte bli som i Hollywood att man tar gammalt och gör nytt igen av om och om, släpp fram nytt blod isf som har nåt att berätta.

Men ja snyggt är det, även om det inte räcker här imo.
Sen det där USA då med hjälp av amerikaner räddar världen, de intelligentaste på planeten bor där osv, snarkafton även om det nu är alternativa världar det handlar om, extremt förenklat kan man då kalla det hela på båda världarna dessutom.
Nu ska jag inte dra växlar på en hög serietidningar givetvis, särskilt inte superserier.

Men om så är ju Alan Moores och Gibsons Watchmen nåt helt annat än Geoff Johns Doomsday clock är i grunden tom.
9mm, i'm never further away than that.

super85
Very Fine
Inlägg: 1195
Blev medlem: mån 20 feb 2012, 14:14

Re: Vad läser ni?

Inläggav super85 » tor 16 jul 2020, 16:26

Geoff Johns är extremt pilsk på Hollywood. Han vill alltid att hans versioner av karaktärerna ska vara med i film och tv.

Nu är han inte längre inblandad lika mycket i filmdelen men TV-serierna jobbar han på. Har slutat titta på de flesta av dem. Följer "Titans" fortfarande, även om de sista 4-5 avsnitten av säsong 2 var komplett skit. Tror att en del av att Doomsday Clock var så sjukt försenad när den kom ut var för att
Johns jobbade med TV-serier.

När han väl skriver serietidningar så känns det som de alla är sådana som görs för att få största möjliga uppmärksamhet i media. Gärna att det är synkad ihop med någon film eller tv-serie också.


Att Doomsday Clock kändes som "Geoff Johns försöker vara Alan Moore" är väl mer än naturligt? han försökte, antar jag, på något sätt göra den mer
autentisk eller något. Att det skulle passa in i världen osv. Tycker alla de här Watchmen Sequels och Prequels är fan-fiction i stort sätt. Jag har inget emot att DC publicerar dem, men eftersom Alan Moore inte är inblandad så känns de alla som fan-fiction. Såg att Tom King ska skriva någon Rorschach mini-serie. Säkert Doomsday Clock versionen. Totalt ointressant för min del. Delvis för att det är TOm King, och för det andra för att det kommer bli
liknande fan-fiction serie den med.

Geoff Johns är ojämn. Han har gjort serier jag gillar, sen har han gjort många serierier jag tycker är totalt skräp.Watchmen filmen är helt ok. Jag gillar den, och gillar hur den ser ut och gillar nästan alla skådespelare i rollerna. Däremot så står den inte helt på egna ben, och många av de ändringarna i den , eller sättet de visas på är lite korkade. Jag äger olika versioner av den, och gillar den som sagt, men den har brister.

Sen det där USA då med hjälp av amerikaner räddar världen, de intelligentaste på planeten bor där osv, snarkafton även om det nu är alternativa


Det är ju dock amerikanska serier du läser. Skulle du föredragit om det varit "Kapten Socialdemokrat" som räddar situationen genom att höja skatterna och sen själv dra till Mallorca för skattebetalarnas pengar? har aldrig riktigt fattat att du verkar ogilla att amerikanska serier, gjorda för mestadels amerikansk publik, utspelar sig i USA?

Användarvisningsbild
Agentum
Gem Mint
Inlägg: 12249
Blev medlem: mån 25 apr 2005, 15:20
Ort: Uppsala Län

Re: Vad läser ni?

Inläggav Agentum » fre 17 jul 2020, 13:20

Nej man får svälja en del, så är det ju alltid, det var bara en kommentar, serien är väldigt simplistuskt gjord där, och i båda världarna tyvärr.
Watchmen världen var ju under kalla kriget, så där är väl förloppet troligare, men i DC världen käns det kanske lite passe bara.

Man ska väl inte läsa mycket superserier om man inte kan ta det givetvis men man ser gärna en spinn på saken iaf numera hoppas man.
Men såklart en Kapten socialist måste fram haha, den vill jag läsa [:D]

Jo filmen Watchmen är en av de få jag köpte, en versionen som då var extra allt, de har spelat in som intervjuer med folk från gamla Minuten bla.
Jag äger Sin city med i nån liknande stil som längre delar då filmen där ju består av olika berättelser som inte har mer än aningen gemensamt.

Watchmen serien var dock inte i sig om superhjältar det var snarare tvärtom, Johns ändrar ju detta och imo lyckas göra vissa figurer han tagit från förr ointressanta, men pga att det är en fortsättning inte kunnat utelämna även om det dels är osannolikt och snabbfixat i stort hur de existerar, krut läggs på hans egna figurer som bla är superhjältar med krafter nåt originalet saknar, vilket ju var en poäng om folk som lekte hjältar i dräkter.

Nåja jag tror vi tycker ungefär likadant, och det är snyggt tecknat men tunnt manusaktigt, jag förstår varför det finns och det finns sämre serier.
Men att man jämför mot det gamla originalet är svårt att undvika.

Jag har missat mycket i tv och film då jag helt slutade se på det, slutade nånstans när uppehållet för Titans säsong 1 var slut.
Det bara blev så och jag hamnade i en bokperiod med serier då och då.

Så jag vet inte nåt om hur de pågående TV serierna gick, flera hade stannat av vid den tiden tyckte jag, det var främst Titans ibland riktigt bra för en TV serie delar tex Hawk and Dove eller Doom Patrol som nästan blev som att se figurerna kliva ur seriernas värld.

Tänkte se säsong 2 men låter trist att det bombar, mycket var fel med vissa huvudfigurer i säsong 1 men man tänkte väl att det kunde ändras.

Nu läser jag fö Marvel Excalibur vill 1 en serie jag samlade i lösnummer för att den var lättsam, men så blev den deppig och hård då slutade jag, men Warren Ellis kom till n mot slutet och lyfte den var man den dog som mycket av Marvel sent 90tal, dessa nummer missade jag som han skrev.
9mm, i'm never further away than that.

Användarvisningsbild
Agentum
Gem Mint
Inlägg: 12249
Blev medlem: mån 25 apr 2005, 15:20
Ort: Uppsala Län

Re: Vad läser ni?

Inläggav Agentum » fre 17 jul 2020, 14:36

Nej man får svälja en del, så är det ju alltid, det var bara en kommentar, serien är väldigt simplistuskt gjord där, och i båda världarna tyvärr.
Watchmen världen var ju under kalla kriget, så där är väl förloppet troligare, men i DC världen käns det kanske lite passe bara.
Jag menar en hel del amerikaner skrattar åt det där idag, de har aldrig räddat världen och tydligen käns det svårt så man som vanligt slår in en falsk historia, men det blir ju allt svårare, nu är det här bara serier och fantasi men visst finns en slags inbyggd stil hos amerikanska serieförfattare att dra till med gammalt gods om och om igen, inte konstigt heller de hailar flaggan ännu på regelbunden basis i skolorna när de växer upp, en slags extrem kapitalistisk version av vad de menar att de är emot egentligen, så är det ju i kommunistiska och religionsstyrda länder.
Och vid ett här laget har så många insett att USA räddar vara sig själva iaf enligt de styrande makternas agenda.
Pajaser som presidenter mm tycks mest vara någon slags marionetter ofta, ändå röstar väldigt få.
Misstankarna mot allt även sina egna gör att spionsatteliter far upp allt efter som världens smartaste Elon Musk får upp skiten.

Man ska väl inte läsa mycket superserier om man inte kan ta det givetvis men man ser gärna en spinn på saken iaf numera hoppas man.
För barn är inte så troligt längre med många superserier det vet de, men som du säger kan det vara en väg att hamna på duken i guldtext, Hollywood kör ju det med.
Visst jag vill ju att de goda vinner det är ju en flykt från verklighetens läge, så jag förespråkar väl inte direkt att det blir en tvärtom, men en mer komplex värld vore kanske inte fel då småbarnen är borta, de goda finns inte enbart i USA, allt kommer inte därifrån, och nej de har ingen frihet som alla andra saknar i världen.
Jag vill kanske inte ha verkligheten serverad då det är deprimerande nog, men kanske aningen mer tankeverksamhet, det är ofta därför ej amerikanska författare ger en bättre bild, utifrån ser man lättare problemen, så är det ju och det gjorde bla Alan Moore med bla Watchmen, nu förstår du kritiken tror jag.
Nu har jag avslutat det, som sagt man får sila mygg och svälja kameler och mest se om man blir underhållen brukar jag tycka om jag ska vara ärlig, men du frågade.

Men såklart en Kapten socialist måste fram haha, den vill jag läsa [:D]
En mer superkrafter att se allvarlig ut och säga saker utan en plan och det uppenbara om och om igen utan nån information, kann tillsätta utredningar bla.
Där har vi en världsräddare för en person i taget, lova runt och hålla tunt superkrafter kommer till nytta med.
Nu är detta inte ett politiskt forum och jag tillhör ingen sida mer än min egen sida, är detta ens socialism längre? [:)]

Jo filmen Watchmen är en av de få jag köpte, en versionen som då var extra allt, de har spelat in som intervjuer med folk från gamla Minuten bla.
Jag äger Sin city med i nån liknande stil som längre delar då filmen där ju består av olika berättelser som inte har mer än aningen gemensamt.

Watchmen serien var dock inte i sig om superhjältar det var snarare tvärtom, Johns ändrar ju detta och imo lyckas göra vissa figurer han tagit från förr ointressanta, men pga att det är en fortsättning inte kunnat utelämna även om det dels är osannolikt och snabbfixat i stort hur de existerar, krut läggs på hans egna figurer som bla är superhjältar med krafter nåt originalet saknar, vilket ju var en poäng om folk som lekte hjältar i dräkter.

Nåja jag tror vi tycker ungefär likadant, och det är snyggt tecknat men tunnt manusaktigt, jag förstår varför det finns och det finns sämre serier.
Men att man jämför mot det gamla originalet är svårt att undvika.

Jag har missat mycket i tv och film då jag helt slutade se på det, slutade nånstans när uppehållet för Titans säsong 1 var slut.
Det bara blev så och jag hamnade i en bokperiod med serier då och då.

Så jag vet inte nåt om hur de pågående TV serierna gick, flera hade stannat av vid den tiden tyckte jag, det var främst Titans ibland riktigt bra för en TV serie delar tex Hawk and Dove eller Doom Patrol som nästan blev som att se figurerna kliva ur seriernas värld.

Tänkte se säsong 2 men låter trist att det bombar, mycket var fel med vissa huvudfigurer i säsong 1 men man tänkte väl att det kunde ändras.

Nu läser jag fö Marvel Excalibur vill 1 en serie jag samlade i lösnummer för att den var lättsam, men så blev den deppig och hård då slutade jag, men

Warren Ellis kom till in mot slutet och lyfte den var man den dog som mycket av Marvel sent 90tal, dessa nummer missade jag som han skrev.

Ledsen för det långa inlägget här, ville mest förklara mig då det hela just här är möjligt skrivet helt enkelt "Amerika där och världen behöver Batman" hehe, men som sagt filmduken nästa hägrade nog.
Och jag uppdaterade förra inlägget så lång tid att tiden gick ut så det förra kan tas bort.
Senast redigerad av 2 Agentum, redigerad totalt 0 gång.
9mm, i'm never further away than that.

super85
Very Fine
Inlägg: 1195
Blev medlem: mån 20 feb 2012, 14:14

Re: Vad läser ni?

Inläggav super85 » fre 17 jul 2020, 14:40

"Doomsday Clock" är en sådan serie som alla klagar på långt innan den kommer ut, och sen är det samma människor som klagat som ändå läser den.

Så som sagt, jag förstår helt och hållet varför DC släpper sånt material. Och varför Geoff Johns vill skriva sånt. Men som du sa, snyggt tecknat, Men blir fan-fiction till slut.

Får se hur länge man kan mjölka Watchmen hos DC. Hittils funkar det ju, alltid när något har en Watchmen koppling i serietidningarna så vill folk läsa det.

Jag hade den utgåvan av Watchmen som hade "Black Freighter" inklippt som animerad film. Så den versionen var typ 4 timmar lång. Tyvärr blev jag av med den när någon limsniffare bröt sig in i mitt förråd när jag bodde utomlands. Har vanliga versionen på Bluray nu. Tror du missat en del om du inte sett "Directors Cut" eller "Ultimate Cut" av den. Rekommenderar eftersom du gillar filmen.


Geoff Johns kommande "Three Jokers" verkar ju ha en koppling till "The Killing Joke". Och igen, Johns verkar söka berömmet och mediaintresset när han slingrar sig fast i tidigare kända serier gjorda av Moore. T ex "Darkest Night" crossovern var ju delvis baserad på några meningar av dialog som Alan Moore skrev i en kort GL berättelse på mitten av 80-talet....

Användarvisningsbild
Agentum
Gem Mint
Inlägg: 12249
Blev medlem: mån 25 apr 2005, 15:20
Ort: Uppsala Län

Re: Vad läser ni?

Inläggav Agentum » fre 17 jul 2020, 16:17

Nej man får svälja en del, så är det ju alltid, det var bara en kommentar, serien är väldigt simplistuskt gjord där, och i båda världarna tyvärr.
Watchmen världen var ju under kalla kriget, så där är väl förloppet troligare, men i DC världen käns det kanske lite passe bara.
Jag menar en hel del amerikaner skrattar åt det där idag, de har aldrig räddat världen och tydligen käns det svårt så man som vanligt slår in en falsk historia, men det blir ju allt svårare, nu är det här bara serier och fantasi men visst finns en slags inbyggd stil hos amerikanska serieförfattare att dra till med gammalt gods om och om igen, inte konstigt heller de vaknar flaggan ännu på regelbunden basis i skolorna när de växer upp, en slags extrem kapitalistisk version av vad de menar att de är emot egentligen, så är det ju i kommunistiska och religionsstyrda länder.
Och vid ett här laget har så många insett att USA räddar vara sig själva iaf enligt de styrande makternas agenda.
Pajaser som presidenter mm tycks mest vara någon slags marionetter ofta, ändå röstar väldigt få.
Misstankarna mot allt även sina egna gör att spionsatteliter far upp allt efter som världens smartaste Elon Musk får upp skiten.

Man ska väl inte läsa mycket superserier om man inte kan ta det givetvis men man ser gärna en spinn på saken iaf numera hoppas man.
För barn är inte så troligt längre med många superserier det vet de, men som du säger kan det vara en väg att hamna på duken i guldtext, Hollywood kör ju det med.
Visst jag vill ju att de goda vinner det är ju en flykt från verklighetens läge, så jag förespråkar väl inte direkt att det blir en tvärtom, men en mer komplex värld vore kanske inte fel då småbarnen är borta, de goda finns inte enbart i USA, allt kommer inte därifrån, och nej de har ingen frihet som alla andra saknar i världen.
Jag vill kanske inte ha verkligheten serverad då det är deprimerande nog, men kanske aningen mer tankeverksamhet, det är ofta därför ej amerikanska författare ger en bättre bild, utifrån ser man lättare problemen, så är det ju och det gjorde bla Alan Moore med bla Watchmen, nu förstår du kritiken tror jag.
Nu har jag avslutat det, som sagt man får sila mygg och svälja kameler och mest se om man blir underhållen brukar jag tycka om jag ska vara ärlig, men du frågade.

Men såklart en Kapten socialist måste fram haha, den vill jag läsa [:D]


Jo filmen Watchmen är en av de få jag köpte, en versionen som då var extra allt, de har spelat in som intervjuer med folk från gamla Minuten bla.
Jag äger Sin city med i nån liknande stil som längre delar då filmen där ju består av olika berättelser som inte har mer än aningen gemensamt.

Watchmen serien var dock inte i sig om superhjältar det var snarare tvärtom, Johns ändrar ju detta och imo lyckas göra vissa figurer han tagit från förr ointressanta, men pga att det är en fortsättning inte kunnat utelämna även om det dels är osannolikt och snabbfixat i stort hur de existerar, krut läggs på hans egna figurer som bla är superhjältar med krafter nåt originalet saknar, vilket ju var en poäng om folk som lekte hjältar i dräkter.

Nåja jag tror vi tycker ungefär likadant, och det är snyggt tecknat men tunnt manusaktigt, jag förstår varför det finns och det finns sämre serier.
Men att man jämför mot det gamla originalet är svårt att undvika.

Jag har missat mycket i tv och film då jag helt slutade se på det, slutade nånstans när uppehållet för Titans säsong 1 var slut.
Det bara blev så och jag hamnade i en bokperiod med serier då och då.

Så jag vet inte nåt om hur de pågående TV serierna gick, flera hade stannat av vid den tiden tyckte jag, det var främst Titans ibland riktigt bra för en TV serie delar tex Hawk and Dove eller Doom Patrol som nästan blev som att se figurerna kliva ur seriernas värld.

Tänkte se säsong 2 men låter trist att det bombar, mycket var fel med vissa huvudfigurer i säsong 1 men man tänkte väl att det kunde ändras.

Nu läser jag fö Marvel Excalibur vill 1 en serie jag samlade i lösnummer för att den var lättsam, men så blev den deppig och hård då slutade jag, men

Warren Ellis kom till in mot slutet och lyfte den var man den dog som mycket av Marvel sent 90tal, dessa nummer missade jag som han skrev.

Ledsen för det långa inlägget här, ville mest förklara mig då det hela just här är möjligt skrivet helt enkelt "Amerika där och världen behöver Batman" hehe, men som sagt filmduken nästa hägrade nog.
9mm, i'm never further away than that.

Användarvisningsbild
Agentum
Gem Mint
Inlägg: 12249
Blev medlem: mån 25 apr 2005, 15:20
Ort: Uppsala Län

Re: Vad läser ni?

Inläggav Agentum » fre 17 jul 2020, 16:30

Det är Directors Cut.

Moore är ju borta från det hela, idag och vill man ha mer för man väl mjölka.

Men jag tror kvalitet i filmerna och serierna lönar sig i längden, inte kortsiktigt men sen kan man sälja det om och om igen, och inte sällan tränger det utanför vår krets med.

Folk är plötsligt experter fast de inget visste innan det kom ut från böcker eller serier.
Johns har mest skrivit löpande evighetserier om ön bra hjälper det inte, säg tex Brubaker har gjort både och tex.

DC har ju en del Vertigo liknande material som Marvel tex saknar helt nästan, och det har alltid visat sig viktigt, det borde de tänka på.
Även om superserier är nåt helt amerikanskt mytologiskt och bara Jan fungera där och därför är svårdödat.

Särskilt filmer Jan ju sälja stort men efter julen så låter betyget svagt, ofta effekter och ett försök att ändra materialet kan utgår från i hybris.
Man har skapat skräp igen så att säga, inget kan kan återställa eller vara stolt över.

Nä det lönar sig att kosta på bra folk osv i längden, dör misslyckas det ofta, det duger kortsiktigt och ger vinst men betecknas sen som dåligt när typen är borta.

Nåja smaken är olika med såklart JLA och Suicide Square roar kanske ännu nån:-)
9mm, i'm never further away than that.

Användarvisningsbild
Agentum
Gem Mint
Inlägg: 12249
Blev medlem: mån 25 apr 2005, 15:20
Ort: Uppsala Län

Re: Vad läser ni?

Inläggav Agentum » lör 18 jul 2020, 16:27

Ja fy tusan för hur Marvel blev under 90talet först tecknardårskap och sen när de stack till Image så kom mängder med hejdlöst usla tecknare in man aldrig igen hört om.

Det kan vara fyra tecknare och lika många tuschare på en titel, gissa om det ser förjävlugt ut, detta trotsvettuga författare igen efter dessa ju inte behövts på ett tag i samlardprskapen.

Ok nu gick ju inte Marvel i konkurs vara för detta utan en storsäljare använde bla dem i sitt bolag att sälja värdelösa papper som kom seriebedgången blev värda noll mer eller mindre.
Men jösses va fula teckningar, snabba säkert men aldrig i livet man velat vara en av de där och visa upp skiten, troligen fanns överhuvudtaget ingen kontroll längre, det säger även boken Comic Book Wars om saken, lekstuga och de vettiga lämnade, resten hoppades väl möjligen få sin lön öht.

Vi ska vara glada att det där är över och att varken inhouse stil finns eller detta bedrövliga skräp egentligen, tyvärr försvann ju många läsare dör men efter millenniumskiftet började ju mycket bra komma igen trots det och 20 är har gått och det nöter på ännu trots att serier helt ska dö.

Warren Ellis skrev sena Excalibur är och jag fick dem i gamla bibliotekstrades billigt, därav återkontakten med detta.
Läste även Captain America av Mark Said CH en extremt simplistuskt tecknare utan proportioner eller nånting rött, bakgrunderna mest inget, snabbt Jo men ingen tycks ens kollat eländet, en stor jäkla Humwee är plötsligt som en liten radiobil mm, man vill skratta men det gör ont.

Ja fy fan vilket slöseri, och som sagt aldrig hört om dem ens så jag tror inte Marvel var populärt att jobba för alls då.
Obegripligt att det tom i viss mån gavs ut här även om det väl ändå skulle föreställa det bättre av det, usch, pappret var som dasspapper här och de försökte trycka på det, knappt man såg var det ens var i tex Spider-man, lika bra fö. :-)
9mm, i'm never further away than that.

super85
Very Fine
Inlägg: 1195
Blev medlem: mån 20 feb 2012, 14:14

Re: Vad läser ni?

Inläggav super85 » mån 20 jul 2020, 09:46

På många sätt så föredrar jag mycket från 90-talet framför allt äckligt skräp som DC och Marvel publicerar idag. Även med Marvels konkande så var de "vanliga" försäljningsiffrorna bättre då. Betydligt lättare att hitta bra och intressanta monthlies man vill läsa varje månad på senare halvan av 90-talet än vad man publicerar idag.

När det gäller variant omslag så dränker ju DC marknaden med sånt igen. Och Marvel ger ut alldeles för många titlar. Jag fnissade lite när jag såg någon artikel häromveckan i stil med "bästa resultatet nånsin!!!" för serieindustrin. Man glömmer fint bort att siffrorna var från 2019 (2020 lär se intressant ut med tanke på pandemin) och de räknade med grejer som Manga och Young Adult grejer.

Själva mainstream kommer fortsätta krympa. Det positiva med det är att det kanske blir högre krav på det som DC och Marvel ger ut.

Användarvisningsbild
Wakuran
Admin
Inlägg: 15788
Blev medlem: tor 11 jun 2009, 02:05
Ort: Sverige

Re: Vad läser ni?

Inläggav Wakuran » mån 20 jul 2020, 12:35

super85 skrev:När det gäller variant omslag så dränker ju DC marknaden med sånt igen. Och Marvel ger ut alldeles för många titlar. Jag fnissade lite när jag såg någon artikel häromveckan i stil med "bästa resultatet nånsin!!!" för serieindustrin. Man glömmer fint bort att siffrorna var från 2019 (2020 lär se intressant ut med tanke på pandemin) och de räknade med grejer som Manga och Young Adult grejer.

Själva mainstream kommer fortsätta krympa. Det positiva med det är att det kanske blir högre krav på det som DC och Marvel ger ut.

Alternativt kan man ju se det som positivt att mainstreamfåran breddas igen...
I hate pop. And skiffle. I tell ya, this is going to be the best jazz decade ever.

super85
Very Fine
Inlägg: 1195
Blev medlem: mån 20 feb 2012, 14:14

Re: Vad läser ni?

Inläggav super85 » mån 20 jul 2020, 15:32

Tror "monthlies" eller "floppies" som mina amerikanska och engelska vänner kallar dem, kommer att minska och sluta publiceras. Oavsett genre.

Manga och Young Adult serier är ju en annan målgrupp, och brukar inte hjälpa Marvel,DC,Image etc månadsutgivning.

Användarvisningsbild
Agentum
Gem Mint
Inlägg: 12249
Blev medlem: mån 25 apr 2005, 15:20
Ort: Uppsala Län

Re: Vad läser ni?

Inläggav Agentum » mån 20 jul 2020, 22:30

Visst varje period har ju sina bra och dåliga sidor, även utgivare ändras, Image var imo nästan bara skräp länge men har senare ändrats till det bättre.

De som gav sig in i spekulationerna på 90talet gav ut mängder med elände i mina ögon och underordbade författaren väldigt ofta.

Samtidigt fanns ju många antingen redan pågående eller nya serier av annorlunda typ DCs Vertigo bla, Dark Horsee lyfte sig ju med.

Försäljningsiffrorna då var ju höga så länge spekulationerna pågick, evighetseruerna blev bättre efter allt det där ebbat ut, DC som iofs inte satsade så mycket på samlartrakset som Marvel påverkades ju iaf och blev imo klart bättre sen i de vanliga pågående serierna, finns många exempel.

Sen kom ju eventen på varandra som sålde mycket men ärligt inte så ofta var särskilt intressanta efteråt, jag följer nutiden ganska dåligt och har slutat ströläsa utan isf skaffar jag det jag får rekomenderar för att se vad jag tycker, men är ständigt efter då jag slutat köpa floppies helt iaf nya.

Ännu ges det ut serier värda att läsas att de inte är superhjältar bara är bara bra, men filmindustrin har påverkat utgivningen, dvs som även du anmärkte saker som varit heta förr tas upp och skrivs för att hoppas bli upptaget av Hollywood, det är inte bra, det tror jag skadar serien i sig till det sämre.
Lite som när serierna blev utdragna maximalt så man satt och klippte i dem i huvudet nästan, man drog ut på det väldigt och det fungerade inte så bra.

Men det är ju nye enorma försäljningssiffror längre men det är heller inte dött och formerna för nåt lyckat är ju större, och allt de redan har i ägo kan komma ut igen, sånt gavs ju enbart få chansen för särskilt av DC som var mycket långsamma på att haka på där.

Visst de kan intee leva på gamla meriter enbart såklart, sen blir även du äldre och mer kritisk än förr liksom jag blev :-)
Och visst kan de kränga folieomslag så gör det, fult sagt jag vet, men kanske drar det in en och annan att lägga pengarna på det.
Jag tror inte galenskapen från 90talet upprepas ändå, men vissa är nitiska samlare det kan du läsa här även med svenskutguvna blaskor köps två stycken tex.

De blir inte värda ett vittne så länge de lever troligen, men det stöder väl lite och mår de bra av att samla så gör det.

Jag var hård i ovan beskrivna Marvel skildring, men ärligt det ser för jäkligt ut, jag tycker nästan synd om författarna som aldrig fick ett fast team, detta händer dock för Warren Ellis i de Tradera jag reflekterade över, en miniserie han skriver för en tecknare och tuschare, de kan göra bakgrunder, saker och figurer ser lika ut sida för sida, och är också det bästa i dem.

Att det reprinrats beror väl i båda delarna just på författarna som blev stora och namnet sålde, men för påminner det om hemska tider för mig, sälj hur det vill om det ändå bara duger som dasspapper.
9mm, i'm never further away than that.

super85
Very Fine
Inlägg: 1195
Blev medlem: mån 20 feb 2012, 14:14

Re: Vad läser ni?

Inläggav super85 » tis 21 jul 2020, 00:54

du har poänger. absolut.

Säga vad man vill om "Batman Hush" men den fick hela (inte stora men ändå) manstream fansen att läsa en monthly i ett år när man hade Loeb och Jim Lee på en månadstidning då. Och du hade hade massa bra grejer på Wildstorm/Vertigo också.Marvel hade tonvis med topptittlar. Tex Ultimate Universumet, Marvel Knights/Max,Det var nästan 20 år sen. Finns inget idag som skapar samma energi som då. Vet inte en enda "Must have" idag. Fanns TV spel och filmer då också, men för tillfället känns det som att mainstream serier skrivs enbart för att någon ska få en Netflix TV serie.

Användarvisningsbild
Wakuran
Admin
Inlägg: 15788
Blev medlem: tor 11 jun 2009, 02:05
Ort: Sverige

Re: Vad läser ni?

Inläggav Wakuran » tis 21 jul 2020, 01:20

super85 skrev:Tror "monthlies" eller "floppies" som mina amerikanska och engelska vänner kallar dem, kommer att minska och sluta publiceras. Oavsett genre.

Manga och Young Adult serier är ju en annan målgrupp, och brukar inte hjälpa Marvel,DC,Image etc månadsutgivning.

Jag vet inte riktigt vad som är hönan eller ägget här, men jag brukar känna att amerikanska tidningar är alldeles för dyra för en story som typ tar kanske 15-20 minuter att läsa, och som dessutom är för dekomprimerad för att ta slut i ett enda nummer. Trots all reklam man pressar in i tidningen känns det ändå inte värt det. Det producerades ju en hejdlös mängd korkat skräp under 40-60-talet men det känns ändå som tidningsmarknaden var mer prisvärd.
I hate pop. And skiffle. I tell ya, this is going to be the best jazz decade ever.

Användarvisningsbild
Agentum
Gem Mint
Inlägg: 12249
Blev medlem: mån 25 apr 2005, 15:20
Ort: Uppsala Län

Re: Vad läser ni?

Inläggav Agentum » tis 21 jul 2020, 02:19

Just vad jag menar, mycket gjordes ordentligt i högre kvalitet allmänt igen för läsarna och även från Marvel som du nämner, Bendis, Ennis, Brubaker på Daredevil, Punisher, Cap. America som bra exempel därav.

Pengarna idag ligger helt enkelt i att få ut superhjältarna på film eller på TV så det arbetas för detta, dör finns mycket folk som ägt inte läser serier och tyvärr inte tänker göra det heller.

Alla tänker säkerligen inte så, inte från de mindre utgivarna jag men nog har det en påverkan att millionerba rasar in från det och inte från serieförsäljningen.
Men som du nämner blir intresset för seriemediets fördelar som ju finns, inte lika intressanta längre och man gör hellre en serie som en storyboard direkt.

DC har ju ägts av WB i evigheter, men de la sig sällan i nåt då, nu ser vi Marvel hos Disney och man omlokaliserar allt till västkusten, såklart finns det ju tankar bakom det och en är ju klart mer påverkan uppifrån.

Nåväl den som lever får se, men du har rätt att intee alls samma driv finns i de här serierna som för 20 år sen.

Det är väl inte över ännu men svårigheten att få en ny publik har skapat detta, iaf i USA, men det är stor köpkraft där alla satsar på USA som vill öka idag.
9mm, i'm never further away than that.

Användarvisningsbild
Agentum
Gem Mint
Inlägg: 12249
Blev medlem: mån 25 apr 2005, 15:20
Ort: Uppsala Län

Re: Vad läser ni?

Inläggav Agentum » tis 21 jul 2020, 02:39

Wakuran skrev:
super85 skrev:Tror "monthlies" eller "floppies" som mina amerikanska och engelska vänner kallar dem, kommer att minska och sluta publiceras. Oavsett genre.

Manga och Young Adult serier är ju en annan målgrupp, och brukar inte hjälpa Marvel,DC,Image etc månadsutgivning.

Jag vet inte riktigt vad som är hönan eller ägget här, men jag brukar känna att amerikanska tidningar är alldeles för dyra för en story som typ tar kanske 15-20 minuter att läsa, och som dessutom är för dekomprimerad för att ta slut i ett enda nummer. Trots all reklam man pressar in i tidningen känns det ändå inte värt det. Det producerades ju en hejdlös mängd korkat skräp under 40-60-talet men det känns ändå som tidningsmarknaden var mer prisvärd.


Det beror ju på färre sålda exemplar och givetvis löner idag, den tid du nämner var ju inte så kul för skaparna av mycket av materialet som sen såldes till underpris men ändå gav stora vinster då det inte kostat just nåt att framställa.

Men visst är de 22 sidorna nytt material dyrt, det var dock tokmycket reklam under 70talet även om de hade fler sidor i tidningarna förr.

Trades och liknande är ju om man är intresserad nästan enda chansen för att få nånting sammanhängande idag pga just dekompressionen.

Men visst det dödar ju lösnummer försäljningen, mycket har ju skrivits för samlingar sen länge till skillnad från säg bara 80-90talet när tanken inte fanns på det sättet.
Det får man svälja i många fall, hur man nu än gör det, jag om det är värt det i slutändan så att säga, men Jo det var ett tag sen det rent allmänt var enkelnummerhistorier eller jag sänka avslutade i den stora övergripande historien.

Absolut har fristående serietidningar gjorts men det är ju mer när någon har haft en tanke att berätta nåt särskilt de finns.

Det kan ju fråga dag bli rätt mycket material för att komplett läsa nånting, men jag ogillade ännu mer "90talets" avbrytande stil dör en berättelse spänner över säg varenda X-men bok även DC höll på med detta en del, man skulle Mao skaffa tidningar från allting för att få storyn.
Senare som vi nämnde minskade detta af utanför ev eventet och många serier fick vara ifred långa perioder.

Det är såpass att reprintmaterual i tex Epic form mm som försöker inkludera allt blir fulla av andra serier än vad du trodde du läste hehe

40-50tal kan lida av att de ofta var analogier och hade 7-9 sidor enbart, vissa gör det mästerligt men andra får inte plats nog för att vara begripliga.
9mm, i'm never further away than that.

super85
Very Fine
Inlägg: 1195
Blev medlem: mån 20 feb 2012, 14:14

Re: Vad läser ni?

Inläggav super85 » tis 21 jul 2020, 02:58

Wakuran skrev:
super85 skrev:Tror "monthlies" eller "floppies" som mina amerikanska och engelska vänner kallar dem, kommer att minska och sluta publiceras. Oavsett genre.

Manga och Young Adult serier är ju en annan målgrupp, och brukar inte hjälpa Marvel,DC,Image etc månadsutgivning.

Jag vet inte riktigt vad som är hönan eller ägget här, men jag brukar känna att amerikanska tidningar är alldeles för dyra för en story som typ tar kanske 15-20 minuter att läsa, och som dessutom är för dekomprimerad för att ta slut i ett enda nummer. Trots all reklam man pressar in i tidningen känns det ändå inte värt det. Det producerades ju en hejdlös mängd korkat skräp under 40-60-talet men det känns ändå som tidningsmarknaden var mer prisvärd.Tycker största problemet med det nuvarande serierna är att de helt enkelt inte är tillräckligt bra. Siffrorna var vanliga monthlies var betydligt friskare för 10-15 år sedan. Finns ett rakt av saknad av fokus och passion i innehållet. Priserna är en grej också givetvis. Men de trogna fansen köpte ändå sina grejer varje månad förut. Hela den grejen saknas. Tycker det saknas passion från de som skriver och tecknar serierna också. Den passionen man ser för amerikanska serier brukar oftast komma från de som kör sina crowdfunding grejer osv. Tycker inte DC eller Marvel gör ett tillräckligt bra jobb med att få folk intresserade. Och om vanliga "trogna läsarare" är knappt intresserade så lär man inte få galna mängder nya läsare heller.

Användarvisningsbild
Wakuran
Admin
Inlägg: 15788
Blev medlem: tor 11 jun 2009, 02:05
Ort: Sverige

Den amerikanska serietidningsmarknaden

Inläggav Wakuran » tor 23 jul 2020, 20:49

Flytt utförd.

/Admin
I hate pop. And skiffle. I tell ya, this is going to be the best jazz decade ever.


Återgå till "Superhjältar"

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 1 och 0 gäst